A kókuszdió leve az egyik legfrissìtőbb létező természetes ital, fogyasztása immár az egész világon elterjedt, kivételes tápanyag -és vitamintartalmának köszönhetően. A kókuszlé az egészséges, zöld és sértetlen kókusz feltöréséből nyerjük. Szìntelen, ìzre édes és mindenekfelett steril itóka. Cukor, vitaminmok, ásványi sók, enzimek, aminosavak.. gyakorlatilag minden megtalálható bennük.
Ne tévesszük össze a különféle feldolgozott, cukrozott készìtményekkel, sem a kókusz gyümölcsének vìzzel való összekeveréséból származó sűrű, tejszìnszerű folyadékka, a kókusztejjel sem!
Tudományos kutatások kimutatták, hogy a kókuszdió levében ben található citokininek nagy szerepet játszanak rákos sejtek kialakulásának a megelőzésében, a sejtek elöregedésének lassìtásában, valamint trombózisos tünetek kialakulásában. Ezenfelül ezt az italt gyakran ajánlják hasmenéses állapotok esetén trópusi országokban, a szervezetből távozó folyadék és tápanyagok gyors pótlása céljából. A vitaminok közül vas, kálcium, magnézium -és cinktartalma igen magas, 1 dl-ben ezenfelül 250 mg káliumot és 105 mg nátriumot tartalmaz.
A nyári hőségben még jobban esik majd!